Връщат на жителите на Видин надвнесената такса битови отпадъци.  Тя бе

...
Връщат на жителите на Видин надвнесената такса битови отпадъци. 
Тя бе
Коментари Харесай

Връщат на видинчани надвнесената такса битови отпадъци

Връщат на жителите на Видин надвнесената такса битови боклуци. 
Тя бе нараснала с решение на Общински съвет – Видин от 7.04.2022 година. Тогавашният регионален шеф Любен Иванов го oбжалва в Административен съд - Видин. С решение от 04.04.2023 година Върховният административен съд дефинитивно удостовери мнението на Видинския съд и дефинира по-високата ставка за противозаконна.
„ Община Видин приема това решение. Нито един видински поданик няма да бъде ощетен. Всички остарели данъци ще бъдат възобновени “, споделиха от локалната администрация.
Изпратено е писмо до Информационно обслужване, с което е изтънчено да бъдат възобновени старите промили при пресмятане на таксата за битови боклуци за 2022 година, само че това ще отнеме софтуерно време.  Според администрацията, надвзетата сума няма да е по-голяма от 350 000 лв.. 
Суми ще бъдат върнати единствено за такса „ битови боклуци “ от 1.04. до 31.12.2022 година на физическите лица. Гражданите имат опция да изискат надвнесената такса да бъде прихваната за 2023 година. Ако ли не, таксата ще бъде преизчислена автоматизирано за 2024 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР